• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0899 973 924 Бърза поръчка.
    • Желанията

     Ние сме енергия, частица от космическата енергия – живот. Раждаме се от любов и с любов и имаме най-високите вибрации на тази енергия. Раждаме се,не за да страдаме, а за да живеем в хармония и щастие, да творим и създаваме, да продължаваме живота.

     В момента, в който нашият ум започне да осъзнава себе си и да придобива разбиране за „Аз“, в нас се появяват желанията - желания за материално притежание. С времето те стават все по-големи и колкото повече ги задоволявамe, толкова повече растат. Това са желанията на ума. Задоволяването на ума никога не спира. Отрупването с материални вещи носи временна наслада и удоволствие, докато умът привикне с новата среда и след това отново иска. В искането няма нищо лошо, живеем в материален свят и задоволяваме материални нужди, но само, ако не искаме прекалено много и само, ако не минаваме границата на необходимото.

     Едновременно с ума развиваме и своя сърдечен център. Ако получаваме достатъчно любов и внимание в детството, запазваме връзката си с космоса и високо вибрационната енергия на живота и любовта. Желанията или по-точно потребностите на сърдечния център са емоционални. Това е потребността да слушаме музика, да четем книги, да опознаваме природата, света, да общуваме с животни и хора. Желанията на сърцето обогатяват eмоционално душата и поддържат високите вибрации, с които сме дошли на земята.

     Двата енергийни центъра в нас – на ума и сърцето, се развиват едновременно и балансирано, ако задоволяваме исканията им балансирано.

     Желанията на ума са материални. Те са заповед към вселената, привличат енергията на сбъдването, но не винаги това, което сбъдват е най-полезно за нас в момента. Възможно е с енергията на ума да бъдат привлечени сбъдвания, за които по-късно горчиво да съжаляваме. Исканията на ума променят хода на събитията и в този смисъл променят съдбата. Желанията на ума и решенията на ума са различни неща. Първите променят хода на събитията, а вторите следват логическата последователност на живота. 

     Желанията на сърцето са молба към вселената и тя може да бъде изпълнена, може и да не бъде изпълнена. Във всеки момент от живота си и без да се молим дори, получаваме най-доброто от което имаме нужда. И това не са материални облаги, а емоционален опит, който ни помага да взимаме правилни решения. Всяко събитие, за да се случи в живота ни, се предхожда от друго. В този смисъл, може да не получим веднага, но получаваме винаги навреме, когато сме готови да го оценим или да го понесем.

     Ако желанията (заповедта) на ума изпреварят опита на сърцето, в следствие на използвани техники за визуализиране и притегляне на събитията към себе си твърде рано, може да бъдат предизвикани непредвидими последици, дори трагедии.

     Ако молбата на сърцето е твърде настоятелна в своето очакване и няма логическата подкрепа на ума, може да предизвика блокиране на енергията, която се привлича. От една страна, умът се концентрира някъде в бъдещето, изпуска момента „Сега“ и всички позитиви, които му носи, не може да види настоящето в неговата пълнота и завършеност, с всички съществуващи в момента щастливи сбъдвания. А от друга, сърцето, колкото и да привлича някаква бъдеща енергия не се получава, защото свързващото звено - опитът „Сега“ не съществува. 

     Днес желанията на ума са силно толерирани, препоръчват се всякакви техники за привличане. Но животът е щастлив и балансиран, само когато желанията на ума се срещнат с опита на сърцето, или в момента – „Тук и Сега". Животът в миналото е живот само в спомени по отминали събития. Тези събития никога няма да се повторят в същия вид и по същия начин. Копнежът по тях само отдалечава живота от настоящето и къса връзката с бъдещето. Живот в бъдещето, подхранван с надежди, вяра или очаквания, но без действия днес, няма шанс да бъде осъществено.

     Моментът „Тук и Сега“ е живот без носталгия по миналото, без живот в спомени и без очаквания и надежди за бъдещето. Единствено мечтите свързват минало, настояще и бъдеще и привличат енергия днес. "Следвай сърцето си" означава точно това – мечтай! И чети, образовай ума си, вслушвай се в съветите на тези, които са минали оттам. Започни в детството с приказки, песни, поговорки и пословици, мисли и просто живей - обогатявай опита си с приятно и неприятно, не задържай неприятното. Сбъдването на мечтите започва с ентусиазъм – много крехка и нежна енергия, която ако не бъде уловена, безвъзвратно изчева. Тя е състояние на въодушевление, при което човекът черпи енергия директно от източника. Това е връхната точка на желанието на сърцето.  

     Пътят към спасението за всеки човек минава през искане и задоволяване желанията на ума. Тези желания се плащат, рано или късно, и само платилия със сълзи и страдание може да се откаже от тях, да се смири, да се отдаде на живота, наречен Бог, който знае кога точно, колко и какво може даде. И се стига до така търсената нирвана, която освен че е неразбираема чужда дума не е нищо повече от спокойствие и омиротворение. Страданието връща човека от живот в миналото или от живот в бъдещето към момента тук и сега. Всяко страдание изчезва, заедно с илюзията, че някой нещо трябва да направи и ще бъдем щастливи. А всичко е обратно – животът е точно такъв, какъвто сме го създали тук и сега и ако не бягаме от проблемите, а ги решаваме, ще бъдем щастливи. Страданието изчезва в момента, в който поемем отговорност за действията си и разберем, че ние създаваме собствената си реалност и ние сме богове на собствения си свят.

     Желанията на ума...  Да поискаме нещо, нещо, нещо, например - Да стана тото милионер! Ако сме много упорити в искането, визуализирането, притеглянето, една сутрин се събуждаме Тото милионер! Какво бихме направили?! Бихме се зарадвали, разбира се! Важни са изборите след това. Най-напред  да си платим данъците. След това, бихме си купили много специална кола, апартамент, вила, бихме обиколили земното кълбо и качили в мрежата снимки, за да ни видят всички! Бихме дали част от парите на децата си, които най-вероятно ще ги похарчат за същото. Но бихме могли да направим всичко това, като първо споделим радостта си с близки, приятели, съседи, колеги и като си направим празненство с тях. Забележете - да споделим радостта си. Бихме могли да направили и нещо хубаво за мястото, където живеем - малък ремонт, градинка, пейка, картина на етажа.

     При първия избор,  ще си спечелим завистта на хората, с които общуваме, във втория, може и да има завист, но имаме шанса да я превърнем във възхищение и да спечелим много повече - приятели и приятелства, настроение, радост, удоволетворение, благоразположение, благодарност...

     В първия случай обменяме вещи, във втория – емоции. Кое предпочитате?

     В следствие на различните решения, които вземаме променяме себе си, живота си и света, в който живеем. Създаваме свят на завист, подлост, скръб, неудоволетворение, мъка, страдание, озлобление, отмъщение. А във втория – свят на радост, красота, вълнение, възхищение, съучастие в нещо голямо, щастливо, общност от разбирателство, споделяне, взаимопомощ...

     Неправилните решения ги взема ума. Гледната точка на ума е страх и горделивост (оценка на ума за собствената ни ценност). Гледната точка на сърцето е любов и тя винаги печели. Най-добрите решения са логически обосновани,  балансирани и подкрепени с чувствата. Много пъти умът и сърцето са на различно мнение. J  Нещо ни харесва, а умът казва – Е, да... НО...! Умът взема решение поради страх, за да не загуби материална облага или поради емоционална обвързаност (за да не обиди някой). И в двата случая обаче, умът взема неправилно решение, защото се поставя на страната на някой друг. Загърбени са собствените чувства, харесвания, нехаресвания, собствената оценка и всъщност избирайки някой друг, ние нараняваме единствено себе си. Тези наши решения непременно ще се обърнат срещу нас, защото това не сме ние, това не е част от нас, нашето щастие и нашият живот. 

     Правилни или неправилни, решенията, които взимаме са единствено възможните във всеки момент от живота ни и са следствие от нивото ни на осъзнатост.  

     Животът не е сложно нещо, напротив. От нас се иска само да живеем, според десетте човешки ценности и да преминаваме през живота с радост.

     Да нямаш други богове освен Мене (Любовта).

     Почитай баща си и майка си.

     Не убивай.

     Не прелюбодействувай.

     Не кради.

     Не лъжи.

     Не пожелавай нищо, което е на ближния ти

     Не съди.

     Обичай ближния, както себе си.

     Бъди милосърден.

      

     Всички статии ще намерите в секция "Новини" : https://www.infozdrave.com/novini 

     www.infozdrave.com

   • Newsletter