• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0899 973 924
    • Магнитна гривна от хематит

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: 2062

     Подарете камъка на спокойствието, уравновесеността и уюта! 

     Диаметър: 6 см

     Ширина: 0.9 см

     Елементите са свързани с черно ластиче и гривната се разтегля, за да се постави на ръката.

     Произход: Китай.

     Комплект
     Цена на комплекта
     13.40 лв.
     11.90 лв.
     Купи комплекта Купи на лизинг

     Колието и гривната от хематит са красиво украшение за всяка жена. Но също така имат и с лечебни и магически свойства.

     Хематитът е естествен минерал, добил популярност като камък, който въздейства на кръвообръщението и кръвното налягане. Днес е важна съставка в някои лекарствени препарати, повишаващи хемоглобина. А в годините, когато фармацията не е била толкова развита, хематитния прах се е използвал за кръвоспиране.

     Магнитотерапията днес е популярен и лесен метод за възстановяване на здравето. Благодарение на не високо магнитно поле се увеличава притока на кислород в клетките, подобрява се кръвообръщението и оросяването, а всичко това засилва имунитета и съпротивителните сили на организма.

     Хематитът е познат на човечеството отдавна и отдавна е известна неговата загадъчна природа. В желязната епоха се е ценял почти колкото златото. Древните египтяни са изработвали от него амулети, индианците втривали праха му в кожата на тялото си преди битка, а като символ на кръвта и желязото, Хитлер го приел за емблема на своята партия.

     Някои приемат, че хематитът е "камък на магьосниците“. Смятат, че защитава от магии, отрицателни мисли и енергия. Вярва се, че дава неуязвимост и защита от психична атака. Успокоява ума, отпуска съзнанието и е незаменим участник в медитацията. Той е камъкът, който отблъсква лошите мисли и отрицателната енергия насочени към притежателя му и създава ореол на непристъпност.

     Хематитът е известен също и с лечебните си свойства. Още в древността е бил използван като средство за пречистване на кръвта и подобряване на кръвообращението, а хематитният прах е бил използван за спиране на кръвотечението. Хематитът намира приложение и днес в препаратите, повишаващи хемоглобина.

     Смята се, че хематитът помага при полови и нервни разстройства и стрес, лекува гнева и благоприятства спокойствието, а също и че лекува болести на черния дроб, бъбреците и панкреаса.

   • Newsletter