• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0899 973 924
    • Озонаторът - познаваме ли го?

     Естественият филтър на Земята, който спира вредните ултравиолетови лъчи е озоновия слой. Така вредните излъчвания на Слънцето се улавят още в горните слоеве на атмосферата и водата, която пием, въздухът, който дишаме и храната, която ядем, са естествено пречистени и санирани с озон. 
     Природата е измислила перфектен начин да запази своите творения. 

     Днес, за замърсяването от човешката дейност нама граници. И тъй като спасението на давещия се е в неговите ръце, намерили са се хора, (разбира се, първи в Китай!), които да предложат решение: Озонатор.

     Озонаторите са перфектните малки уреди, които непрекъснато биват усъвършенствани. Променя се формата и размера им, за да заемат все по-малко място и да са удобни и лесни за употреба. Може да се комбинират с йонизиране, за да станат по-пратктични и функционални.
     В България Озонаторът навлезе преди около 25 г. и домакините са го оценили отдавна – пречистват вода, въздух, плодове, зеленчуци, месо, риба, бебешки прибори, биберони и т.н. Много функционалността му е изненадваща!

     Изчистване на храна:

     Плодовете, зеленчуците, месото, рибата или всичко друго, което искате да пречистите се поставят в съд с вода. В отвора на апарата, от който излиза озона се поставя маркуче, което е в комплекта. На другият край на маркучето се поставя камък, който също е в комплекта и задачата му е да разпръска озона във водата. Машината се включва и пречистването започва за толкова време, за колкото са препоръките на производителя. Водата се изхвърля, продуктите се изплакват, може да се поставят в хладилник и да се съхраняват по-дълго от обичайното време. Или могат да се консумират веднага.

     Изчистване на въздух:

     Озонаторът се включва в мрежата и се избира продължителността на процедурата. По време на работата на уреда не се препоръчва да стоите в стаята. Озонът има прекрасни качества, но в определена концентрация. Около 15 – 20 мин. след процедурата може да влезете в помещението. Озонът вече се е разпаднал и концентрацията му силно е намаляла. 

     Изчистване на вода: 

     Може да пречиствате водата, когато се съмнявате в нейното качество. Във всяко упътване за употреба има препоръчително време за обработка. Озонираната вода има лечебни свойства до 15 – 20 минути след приготвянето и. 

     Озонаторите са навлезли и в медицината и изследванията в областта на озонотерапията датират от 20 век. Най-напред озонът се използва за дезинфекция на операционни зали (1850 г) и за пръв път в 1915 г. той се прилага като антисептично средство за лечение на кожни заболявания. По време на Първата световна война немските лекари го използват при лечение на рани и анаеробни инфекции. През 1950 г. германски лери са използвали озонотерапия за лечение на ракови заболявания в комбинация с конвенционални методи на лечение.

     От 1989 г. в света работи Международна озонова асоциация и тя е провела 12 международни конгреси. В западна Европа днес с озоно терапия работят около 12 000 лекари. С гордост можем да отбележим, че в областта на озонотерапията работят и български лекари. 

     Някои болести, които се повлияват от озонотерапията са: белодробни заболявания като емфизем, астма, Паркинсон и Алцхаймер могат да бъдат лекувани с озон в начален стадии на болестта, дегенеративни заболявания на ретината, кожни или козметични проблеми, гинекологични, стоматологични, алергични и мн. др. Най-ценното в този начин на лечение е, че не се съобщава за странични ефекти. Използват се естествените свойства на озона като силен антибактериален и антивирусен агент! А добрата новина е, че успеваемостта според данните на авторитетни медицински издания, е 70 до 90 %.

     С ползването на Озонатор у дома със сигурност ще повишите качеството си на живот! И не забравяйте, че няма да купувате консумативи – изходната суровина е самият въздух! За лечение с озон винаги търсете мнението на специалисти.

   • Newsletter