• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0899973924, 0877444873
    • Тибетска пееща купа – древна методология за лечение и медитация

     Тибетската пееща купа е използвана от векове за лечение и медитация. Тя създаваа набор от звуци, за да възстанови нормалните вибрационни честоти на болни части на тялото, ума и душата, които са извън хармония.

     Звуците, генерирани от тибетските пеещи купи, са вид енергийно лекарство, което насърчава изцелението от стресови разстройства, болка, депресия и различни видове заболявания. Чистите звукови вълни, които звънят от тибетската пееща купа, събуждат способността ни да чуваме с повече от ушите си. Усещаме вибрацията на звука от тибетските пеещи купи не само  със слуха си, но и с цялото тяло.

     Лечебните процеси се инициират чрез синхронизиране на мозъчните ни вълни с перфектния резонанс на купите. Уникалните тонове създават идеалното състояние за дълбока медитация, творческо мислене и интуитивни послания.

     Ако приемем, че звукът е вибрация, и знаем, че вибрацията докосва всяка част от нашето физическо същество, тогава разбираме, че звукът се чува не само през ушите, но и през всяка клетка в тялото ни. Една от причините, поради които звукът лекува на физическо ниво е, че толкова дълбоко ни докосва и трансформира в емоционален и духовен план. Звукът от тибетската пееща купа може да поправи дисбалансите на всяко ниво на физиологично функциониране и може да играе положителна роля при лечението на почти всяко медицинско заболяване.

     Тибетската пееща купа не само влияе на голяма част от физическото изцеление, но има и дълбоки последици, които се появяват на емоционално и духовно ниво. Това е регенеративен процес, съчетан с духовно пробуждане, което може да има последици върху широк обхват болести и всички аспекти на нашия живот.

     Как тибетската пееща купа помага в лечебния процес?

     Може да се каже, че болестта е проява на дисхармония в тялото – дисбаланс в клетките или даден орган. Тъй като цялата материя е енергия, вибрираща с различни скорости, чрез промяна на скоростта на вибрация можем да променим структурата на материята. Звукът от тибетски пеещи купи привлича мозъка да се движи в честотите на Тета мозъчните вълни, които предизвикват дълбоки медитативни и мирни състояния, яснота на ума и интуиция. Звуковите вибрации въздействат върху нервната ни система, като задействат нашия рефлекс за релаксация и спират реакцията на стрес или болка. Звукът от тибетските пеещи купи синхронизира мозъчните вълни и подобрява осъзнаването на връзката между ума и тялото.

     Всички органи на нашето тялото притежават различна резонансна честота. Когато орган или друга част от тялото вибрира „не в тон“ или нехармонично, това се нарича „болест“. Едно тяло е в здраво състояние, когато всяка клетка и всеки орган резонират в хармония с цялото същество. Използването на тибетски пеещи купи за изцеление се основава на идеята, че всички болести се характеризират с пречка за потока на енергия в тялото. Когато енергийният поток е възпрепятстван, въпросният орган или тъкан спира да вибрира със здравословна честота и по този начин води до някаква слабост или заболяване. Звуковите честоти, създадени от тибетските пеещи купи, възстановяват и оптимизират потока на енергия в частите на тялото, където това е необходимо.

     Пеещите тибетски купи са били използвани от векове за лечение и трансформация на съзнанието. Сега откриваме науката зад тази мощна древна модалност, която е толкова ефективна за лечение днес. Съвременната медицина вече може да измери въздействието на звуковата терапия и по този начин да потвърди тази практика като средство за лечение.

     Тибетска пееща купа и синхронизиране на мозъчните вълни 

     Тибетската пееща купа е древна технология, на около 2500 години, за стимулиране на мозъчните ни вълни. Те създават приятен пулсиращ тон, който ви помага да се отпуснете. Колкото повече слушате, толкова по-дълбоко се отпускате, тъй като мозъчните ви вълни започват да се синхронизират с тона на тибетската пееща купа. Ползата от това е, че мозъчните ви вълни могат да бъдат „тонизирани“, така че да можете съзнателно да изпитате приятни и/или продуктивни умствени и емоционални състояния.

     Горният край на диапазона на тета мозъчните вълни е от голямо значение за изцелението на тялото, ума и духа. При 7-8 (Херца) цикъла в секунда се активират нашите по-дълбоки интелигентност, креативност и механизми за самолечение на тялото. Тибетските пеещи купи могат да се използват, за да ви вкарат в това специално състояние на мозъчните вълни, което подпомага постигането на вашата уникална цел за по-добро здраве.

     Балансиране на чакрите

     Чакрите са енергийни вихри, описани в древната индийска система за лечение. Основните чакри са седем, но има буквално стотици енергийни вихри по цялото тяло. Чакрите са връзката между духовния аспект на нашето същество и физическия. Има ендокринна жлеза, свързана със 7 от главните чакри. В индийската система за лечение, когато е налице физическа дисфункция, една или повече чакри се считат за блокирани, нефункционални или небалансирани. Небалансираните чакри се отразяват в цял набор от умствени, емоционални и физиологични дисфункции.

     Балансирането на чакрите се използва за коригиране, така че ендокринната жлеза и всички свързани структури и органи, повлияни от тази жлеза, да се балансират и да започнат да функционират правилно. В исторически план балансирането на чакрите се е извършвало по няколко начина, но най-ефективно е било направено от някой, който има способността да усеща или вижда (или и двете) чакрите и тяхното състояние на дисбаланс. След това използват техники за енергийно лечение, за да ги коригират и балансират.

     Тибетската пееща купа естествено подтиква чакрите да се самокоригират. Звуковите вълни, под формата на синусоиди, пускат коригиращи честоти към небалансираните чакри, връщайки ги към нормалното им функциониране. Цялостният балансиращ ефект на тибетската пееща купа и увличането на Тета мозъчните вълни се комбинират, за да подобрят и поддържат коригиращия баланс на ефекта на синусоидите върху всяка чакра. Резултатът е балансирани чакри, които от своя страна подобряват клетъчното и системно изцеление в цялото тяло, което се улеснява от Тета ритмите.

   • Newsletter