0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

Назален душ

Назален душ - предназначение

Назалният душ е начин за освежаване и почистване на носните пътища. Той представлява въвеждане на течност в носа. Този процес помага за отваряне на носните канали и отстраняване на натрупаната секреция и замърсявания в тях.

За да се извърши процедурата с назален душ, се използва само чиста и филтрирана вода, която трябва да бъде топла до телесната температура. Това е важно, за да се избегне раздразнение или изгаряне на носната кухина. Може да се подготви и солен разтвор  за почистване и освежаване на носните пътища.

Какво представлява процедурата с Назален душ

Процедурата на назалния душ започва с навеждане на тялото напред, за да се осигури по-лесен достъп до носните отвори. След това, внимателно се вмъква човката на назалния душ в единия носен отвор, докато водата започне да протича през другия отвор на носа. Следва да се повтори с другия носен отвор.

Назален душ - ползи от употребата му

Процесът на работа с назален душ е безболезнен и релаксиращ. Той помага за освобождаване на носните пътища от натрупаната секреция и замърсявания, предотвратявайки проблеми като запушен нос или синузит. Той може също така да бъде използван за лечение и облекчаване на алергични реакции, като премахва алергените от носните канали.

Назалният душ е полезна практика, която може да се използва редовно или по необходимост. Това е едно просто, ефективно и безопасно средство за почистване и освежаване на носните пътища, което може да бъде направено удобно у дома.

magnifier