0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

Озонатори за въздух, вода и храна

Все повече хора осъзнават важността на здравословния въздух, вода и храна и се интересуват от различни техники и устройства, които могат да подобрят качеството им в дома или в офиса. Озонаторите за въздух, вода и храна са едни от най-ефективните и съвременни решения в тази област.

Озонаторите за въздух, вода и храна са уреди с тройно предназначение

Чист въздух

Озонаторите за въздух, вода и храна са иновативни технологични устройства, които помагат за поддържане на чист, здравословен и безопасен въздух в жилища или работно пространство. Тези устройства играят важна роля в борбата със замърсяването на въздуха и в помощта за поддържане на оптимално ниво на качеството му. Когато въздуха се обогати с озон се премахват неприятните миризми и се дезинфекцира пространството. Озонаторите са особено полезни в помещения, които са били замърсени след пожар, наводнение или други видове бедствия или задържат влага и мухъл.

Чиста вода

Озонаторите са машини, които създават озон (О3) чрез електрическа разрядна система. Озонът е мощен оксидант и се използва за пречистване не смо на въздуха, но и на водата от различни замърсители като бактерии, вируси, плесени и алергени. Когато водата се обогати с озон, тя става пречистена, свежа и прясна. До 15-20 мин. след приготвянето й, тази вода е с лечебни свойства и се препоръчва за гаргара, жабурене, компреси върху рани и др. По препоръка на медицински лица, могат да се правят бани на краката или други процедури.

Чиста храна

Когато плодове, зеленчуци, месо, риба, прибори, четки за зъби, бебешки принадлежности се поставят във вода, те се дезинфекцират и пречистват, а храните подобряват своя вкус и свежест.

Предпазни мерки при работа с Озонатор за въздух, вода и храна

Важно е, озонаторът да се използва в съответствие с инструкциите на производителя и да се спазват предпазните мерки. Не трябва да се излагате на високи нива на озон, тъй като директното вдишвано  на големи количества озон може да бъде вредно за здравето. Озонаторите за въздух, вода и храна обикновено се използват в закрити или празни стаи и след дезинфекцията в тях, трябва да се проветрява добре, за да се разсее озонът и да се върне нивото на кислород във въздуха към нормални стойности.

 

magnifier