0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

Тибетски пеещи купи

Тибетски пеещи купи

Тибетските пеещи купи са традиционни музикални инструменти, които се ползват от хората в Тибет и Хималаите от хиляди години. Вече са изключително популярни и в западния свят. Изработват се от 7 метала и са с формата на купа или чаша.

Особености на Тибетските пеещи купи

Звукът, който се произвежда от тибетските пеещи купи, е възхитителен и мистичен. Известен е със свойството и способността си да успокоява ума и да предизвиква медитативно състояние. За тази причина, тибетските пеещи купи играят значима роля в ритуалите на будистите монаси, като се използват за създаване на звукови вибрации, които са предполагаемо полезни за пречистване на ума и духа.

Тибетските пеещи купи набират популярност в целия свят

Традицията на използването на тибетски пеещи купи не се ограничава само до будистите монаси. В последните години те са изключително популярни и в световната традиционна култура. Хора от различни сектори на обществото ги използват за почивка, покой, релаксация, медитация, терапия и изцеление. Вярва се, че звукът на тибетските пеещи купи се синхронизира с физическите и енергийни чакри в тялото, възстановявайки хармонията и равновесието.

Техника за свирене с Тибетска пееща купа

Техниката за свирене с тибетски пеещи купи включва търкане с дървено чукче по ръба на купата, като резултатът е продължително звучене на вибрацията. Освен това, когато купите се удрят последователно няколко на брой, те произвеждат различни тоналности и се свързват в естествени мелодии, които допълват медитативното преживяване. При добра техника на свирене с Тибетските пеещи купи, водата, поставена в тях, започва да вибрира и се създава усещане за завиране.

Тибетска пееща купа, вземи сега

Тибетските пеещи купи са не само музикални инструменти, но и символ на духовността и мирът в Тибетската култура. Те носят със себе си дълбока история и значимост, като продължават да въздействат и вдъхновяват хората от цял ​​свят.

magnifier