0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

Озонатор и йонизатор за пречистване на въздуха Произвежда отрицателни йони и озон

99.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест

Йонизатор и озонатор

Технически характеристики

 • Функции: озониране, дезинфекция и стерилизация.
 • Производство на отрицателни йони в помощ при алергии и защита от лъчения.
 • За офиси, домове, складове, обществени помещения.
 • Обхват на работа 5 до 15 кв.м.
 • Капацитет на озона: 100 мг/час
 • Работно напрежение: 100-240V AC
 • Тегло: 0.20 кг
 • Размери: 120 х 120 х 45 мм
Тегло 0.50 кг
oldid

oldurlbg

oldurlen

oldurlel

oldurlro

Озонатор и йонизатор за въздух

за производство на озон и отрицателни йони

Озонатор и йонизатор за въздух е комбинирано устройство за производство на озон и отрицателни йони. Това са две взаимно допълващи се функции: дезинфекция на въздуха - пречистването му от вируси, бактерии, миризми, дим и подобряване средата на работа и живот чрез обогатяването й с отрицателни йони.

Защо да се йонизира въздухът в помещенията 

За да се осигури здравословна атмосфера в домовете, се препоръчва да се извършва почистване на въздуха от бактерии, вируси, спори, плесени с помощта на Озонатор периодично или всеки ден, според нуждите. Насищането на въздуха с отрицателно заредени йони  е безспорно предимство на комбинирания уред Озонатор и йонизатор. В природата въздухът, наситен с голям брой отрицателно заредени йони, се намира в планините, близо до реките и в горите. В помещенията, където работят домакински уреди, компютри, телевизори, мобилни телефони се наблюдава силно нарушен баланс на отрицателните и положително заредените йони във въздуха. Работата на устройства, които създават електрически и магнитни полета, причиняват висока концентрация на положително заредени йони и имат пагубен ефект върху баланса на тялото. Възстановяването на естествения баланс на отрицателно и положително заредени йони в стаята подобрява благосъстоянието, повишава концентрацията и работоспособността, премахва проблемите със съня, умората и раздразнителността.

Защо да се озонизира въздухът в помещенията 

Озонизирането на въздуха в помещенията се използва с оглед на рисковете и с внимание към сигурността.

Предимства

Дезинфекция

Озонът е мощен оксидатор и може да убива микроби, бактерии, вируси и други патогени във въздуха и на повърхностите. Това може да помогне за поддържането на по-здравословна среда в помещенията, особено в здравни заведения, хранилки и други чувствителни места.

Премахване на неприятни миризми

Озонът може да помогне за намаляването на неприятните миризми, като тютюнев дим, кулинарни аромати, като ги разгражда.

Озонирането и йонизирането на въздуха са помощ при алергии към прах или полени

 

Инструкции за употреба на комбинирания уред йонизатор и озонатор

 • Устройството е оборудвано със сгъващ се щепсел и може да се свърже към контакта с преходник (включен е в комплекта). Когато не се използва, щепселът може да бъде прибран обратно.
 • Режим на отрицателни йони: докато захранването е пуснато, натиснете бутона за включване/изключване, за да пуснете устройството, след което то влиза в режим на отрицателни йони и синята лампа светва.
 • Режим озон + отрицателни йони: при активиран режим (1) за отрицателни йони, натиснете отново бутона за включване/изключване, за да активирате режим озониране + отрицателни йони, при което светва червената лампа. В този режим на работа, устройството изпуска озон в продължение на 30 минути, след което автоматично преминава в режим на йонизиране без край.
 • Режим озон + отрицателни йони: при активиран режим (2) за озон + отрицателни йони, натиснете отново бутона за включване/изключване, при което устройството влиза в режим продължително озониране + отрицателни йони и червената лампа започва да мига. При този режим, функцията за озониране работи с прекъсване – след всеки 25 минути работа преминава в режим йонизиране за 10 минути и след това повтаря цикъла без край.

Натиснете за кратко бутона за включване/изключване, за да спрете устройството, докато то се намира в режим продължителен озон + негативни йони.

Предпазни мерки

 • По време на процеса на озонова стерилизация и в рамките на 30 минути след изключване на озона, не се препоръчва да останете в помещението или пространството, където се намира устройството.
 • След като използвате това устройство за озонова стерилизация или за отстраняване на формалдехид, озонът може сам да се разложи в кислород без остатъци.
 • Когато включвате и изключвате щепсела, моля, уверете се, че ръцете ви са сухи. Не работете с устройството с мокри ръце, за да избегнете риск от токов удар.
 • Докато работите във влажна среда, като баня или кухня, уверете се, че не пръскате вода върху устройството, за да не го повредите.
 • Устройството е оборудвано с модул за високо напрежение, който генерира отрицателни йони. Непрофесионалистите не трябва да го разглобяват или ремонтират сами. Ако е необходимо, моля, свържете се за поддръжка.
 • Устройството генерира отрицателни йони по време на работа. Отрицателните йони имат силна способност да адсорбират и утаяват прах. Следователно, след известно време на употреба, около устройството може да се натрупа прах. Моля, почиствайте периодично.

Редовната йонизация насища въздуха с отрицателни йони, които липсват в него, поради спецификата на градската среда и лъченията. Отрицателните йони са предпоставка за добро психично здраве и работоспособност.

Не е медицинско изделие. За лечение се консултирайте с лекуващия лекар.

magnifier