0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

Медна вода 330млл

10.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест

Бутилка Медна вода 330 млл

 • Високо концентрирана
 • Разрежда се преди употреба
 • Спазвайте препоръчаните дози
 • Съдържание: вода, медни йони (Cu 30mg/L)

Тегло 1.00 кг
Гаранция

oldid

oldurlbg

oldurlen

oldurlel

oldurlro

Код: 114 Категория:

Медна вода

 

Медната вода е хранителна добавка, произведенa по патентован електрохимичен метод. Получена е посредством електрохимично разтваряне на медни електроди с чистота 99,9% във вода. Това означава, че в производството не са използвани химикали, което гарантира нейната хомогенност и отсъствието на вредни примеси. Произведена по този начин, медната вода притежава висока степен на активност, благодарение на която можете да се възползвате от пълната сила на медта. Проучванията показват, че медта има антибактериални свойства, действа като ефективен антиоксидант, подобрява имунитета, поддържа доброто здраве, предотвратява стареенето, елиминира токсините и свободните радикали, стимулира мозъка. Медната вода е естественo алкална вода, която спомага за балансирането на нивата на рН на тялото.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Три пъти дневно по 2 супени лъжици медна вода, разтворени в чаша вода, половин час преди хранене. Медната вода може да бъде употребявана в комбинация със Сребърна вода, стига да не се смесват в концентрираната си форма.

СЪДЪРЖАНИЕ

Вода, медни йони (Cu 30mg/L).

Медната вода е използвана от векове в страните по света (като Индия), за предотвратяване на болести, пренасяни чрез водата. Тя има тонизиращо въздействие върху целия организъм и го прави устойчив на инфекции. Лекарите наричат медта метала на живота, тъй като тя е известна със силните си антибактериални, антивирусни и противовъзпалителни свойства. Медта е особено ефективна срещу Ешерихия коли (Escherichia coli) и Стафилококус ауреус (Staphylococcus aureus) - две бактерии, които често се срещат в околнаta среда и е известно, че причиняват тежки заболявания в човешкото тяло. Всъщност, последните проучвания показват, че медната вода намалява драстично риска от бактериално замърсяване. Медта често действа, като антиоксидант, който намалява уврежданията от свободните радикали в тялото и подпомага дълголетието.

Медта не може да се произвежда в тялото и трябва да се набавя от външни източници. Тя е един от най-важните минерали и е от съществено значение за правилното функциониране на щитовидната жлеза и тялото. Подпомага и усвояването на желязото от организма, което е от съществено значение за поддържане на здрави нива на желязо и предотвратяване на анемия. Медта е също така мозъчен стимулант. Мозъкът работи, като предава импулси от един неврон към друг през област, известна като синапси. Тези неврони са покрити от миелинова обвивка, която действа като вид проводящ агент. Медта подпомага синтеза на материали, които са от съществено значение за образуването на тези миелинови обвивки.

Проучванията показват, че медта помага за намаляване на риска от развитие на сърдечни заболявания, спомага за регулиране на кръвното налягане и понижава нивата на холестерола. Тя също помага за предотвратяване натрупването на плака в артериите и разширява кръвоносните съдове, за да позволи по-добър поток на кръв към сърцето.

Пиенето на медна вода е много полезно за храносмилателната система. Тя отмива стомаха и храносмилателния тракт и подпомага детоксикацията на черния дроб и бъбреците. Също така, увеличава усвояването на хранителните вещества от храната и помага за перисталтиката - ритмичното свиване и отпускане на стомаха, което спомага за храносмилането на храната и за преместването й през храносмилателната система. Медта също подпомага убиването на вредните бактерии и предотвратява разстройване на стомаха.

Противовъзпалителните свойства на медта спомагат за облекчаване на болки, причинени от артрит, ревматоиден артрит и възпалени стави. В допълнение, медта укрепва костите и имунната система, което я прави отлично средство срещу тези заболявания.

Дефицитът на мед в организма се проявява с обща слабост, раздразнителност, бърза умора, намален хемоглобин и развива исхемична болест на сърцето, аритмия, бронхиална астма, захарен диабет, епилепсия и шизофрения. Потребността на човека от мед за едно денонощие е между 3 и 5мг.

В организма съществуват 35 вида белтъци, в чиито състав влиза медта. По тази причина, тя играе ролята на катализатор в обменните процеси на организма.

ПОЛЗИ ОТ СРЕБЪРНАТА ВОДА

 • Медта участва във формиране структурата на белтъците на съединителната тъкан - колаген и еластин, които са основа на: костната и хрущялна тъкан, кожата, белите дробове и стените на кръвоносните съдове.
 • Благодарение на медта, организмът изработва пероксид-дисмутаза – най-целебният от противовъзпалителните ферменти.
 • Медта играе основна роля в образуването на миелиновите обвивки на нервите, чиято дегенерация води до множествена склероза, депресия и други тежки нарушения на нервната система.
 • При захарен диабет, медта подобрява действието на инсулина, който регулира количеството на захар в кръвта.
 • Медта стабилизира след инфарктното състояние на организма.
 • Кръвотворните процеси в организма са невъзможни без медни йони, желязото не се свързва в хемоглобин и се получава анемия.
 • Медта има благоприятен ефект при косопад и пърхот.
 • Премахва стреса и подобрява кръвообращението;
 • Стимулира обмяната на веществата;
 • Стимулира усвояването на витамините и минералите;
 • Стимулира изработването на полови хормони, благодарение на които при жените се повишава способността към износване на здрави деца, а при мъжете сексуалната активност се запазва за много години;
 • Стимулира мозъка;
 • Поддържа щитовидната жлеза;
 • Предотвратява стареенето на кожата, тъй като медта е ключов компонент в производството на нови клетки, които помагат за попълване на горните слоеве на кожата и я поддържат свежа и блестяща.

Далеч не всички лечебни свойства на медта са изучени от съвременната медицина, но съществува дълъг списък на заболявания, с които можем да се справим с помощта на въздействието на този метал върху организма.

МЕДТА Е НЕЗАМЕНИМА ПРИ:

 • Сърдечно-съдови заболявания и хипертония;
 • Болести на храносмилателната и отделителната система;
 • Ревматизъм, болки в гърба, ревматоиден артрит;
 • Възпалителни процеси на всички органи;
 • Безсъние;
 • Нарушения на обмяната на веществата;
 • Болести на дихателните органи;
 • Хемороиди.

Не е медицинско изделие. Спазвайте предписаната доза без да я увеличавате своеволно. Ако имате нужда, обърнете се към лекар.

magnifier