0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

pH ленти за измерване на киселинност

8.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест

Скала за определяне на pH

Много чувствителна и точна индикация за алкално-киселинните стойности

Широк спектър рН 4 – рН 10.5

Резултат след 15 секунди

Размер на 1 лентичка: 6 сm / 1 сm

Произхой Китай

Широкият диапазон на скалата (4 -10,5) прави лакмусовата лентичка много чувствителна и много точна при измерване на pH на урината и на слюнката.

Тегло 0.10 кг
oldid

oldurlbg

oldurlen

oldurlel

oldurlro

Код: 268 Категория:

Инструкция за ползване

Потопете тест лентата в субстанцията, която ще тествате. След половин секунда извадете хартията. С помощта на цветната скала, сравнете промяната на цвета на лакмусовата хартията, за да разберете нивото на киселинност.

1-6 Киселинно

7 Неутрално

8-14 Алкално

Забележка:

При плътност на течността по-ниска от 0,01% лентите не отчитат алкалност или киселинност.

Дръжте хартията на сухо място и проветриво място (от + 2 до + 30°С).

Защо е толкова важно измерването на pH?

Съществува силна връзка между киселинно-алкалния баланс на тялото и здравето на човека. рН хартиените лентички ще ви помогнат да контролирате вътрешната среда на организма си и да поддържате добро здраве.Повече за това колко е важно поддържането на алкално-киселинен баланс на тялото, както и за възздействието на различните храни, които приемаме върху баланса, може да прочетете ТУК:

Изследване на урината

Изследвайте първата и втората урина за деня и запишете средната стойност. Поставете рН лентата докато уринирате, изтръскайте остатъчната урина и изчакайте 15 секунди. При pH 5 урината е силно кисела, при pH 7 е неутрална (нито кисела нито алкална), а при pH 9 е силно алкална.

Изследване на слюнката 

Направете тест два часа след ядене. В пластмасова лъжица изплюйте слюнка, потопете рН лентата и изчакайте 15 секунди. Не поставяйте рН лентите директно в устата!

РН на слюнката ни дава информация за цялостния баланс рН в тялото ни.

В слюнката има повече киселина отколкото в кръвта, но тя е огледало на кръвта, като изключим моментите около храненето, и е доста добър показател за състоянието на организма.

След хранене рН на слюнката обикновенно се покачв на 7., т.е или повече, става по-алкална. Ако това не стане, значи тялото ви страда от липса на алкални минерали, главно калций и магнезий и няма да усвои храната както трябва. Продължителното отклонение от нормалното рН предизвиква заболяване.

Ако през целия ден рН на слюнката ви е между 6.8 и 7.2+, значи тялото ви работи в рамките на нормалното за здравето.

Колкото стойността на Вашето рН е по-ниска от 7.0, толкова по-висока е степента на киселинното претоварване. Проверявайте и записвайте своето рН в продължение на няколко седмици – сутрин, веднага щом станете, след обяд и вечер, преди лягане. Така ще видите, как се променя кривата на вашата рН.

При повечето деца лакмуса се оцветява в светло зелено, рН 7,5. При повече от половината от възрастните - в зелено-жълто, рН 6,5 или по-ниско, което се дължи на калциевия дефицит и начин на живот.

Болести при кисела рН

При онкологично болни пациенти обикновено хартията се оцветява в жълто, рН 5. Раковите клетки не могат да съществуват в алкална среда. Всички форми на артрит също са свързани с излишък от киселинност.

На практика всички дегенеративни заболявания, включително рак, остеопороза, артрит, сърдечни заболявания, бъбречни и жлъчни камъни, кариес са свързани с излишък от киселинност в организма.

magnifier