0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

Антична тибетска пееща купа Серия М 12 см

120.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест

Антична тибетска пееща купа, 12 см

 • Диаметър: 12 см
 • Височина:  6 см
 • Пръстеновидна тибетска възглавничка от плат
 • ръчно изработено чукче от палисандрово дърво.
 • Произход: Непал
 • Тегло: около 490 гр.
Тегло 0.49 кг
oldid

oldurlbg

oldurlen

oldurlel

oldurlro

Код: 245 Категория:

Ръчно изработените тибетски пеещи купи са подбрани внимателно чрез звуково тестване, за да се гарантират лечебните им свойства. Тези изключителни лечебни шедьоври са внимателно направени за дълготрайни и мощни звуци. Традиционно, купите са направени от седем свещени метала, съответстващи на седемте планети. Някои високопоставени лами са използвали ттибетсктеи купи за ритуални дарения на своите богове и божества, а някои вярват, че те са използвали тези купи, за да пътуват до друго ниво на съзнание. Но за това е било забранено да се говори, дори в самите манастири.

Пеещите тибетски купи са направени от 7 свещени метала: злато, сребро, живак, мед, желязо, калай и олово, и са представени като 7 различни планетарни влияния. Произвеждат се и днес с традиционни способи, в комбинация със съвременни техники. Антична тибетска пееща купа Серия М 12 е украсена с религиозна иконография и духовни мотиви и символи. Преди да бъде изписана и изрисувана тибетската купа се почиства със смес от багрила и пепел от дърва за огрев. След това се поставя в специална контролирана среда, за да може гравираната линия или дизайн да остави следи след себе си. Всички надписи и орнаменти са ръчно изработени. Това е много трудоемък процес!

Свирене на пееща купа:

 • Първо поставете купата на дланта на ръката си. Не я докосвайте отстрани и не я дръжте с пръсти.
 • Ударете купата с чукчето, тя започва да издава звук. Сега бавно търкайте чукчето около купата с равномерна скорост. Внимателно увеличете скоростта, когато купата започне да вибрира. Можете да увеличите или намалите тона според вашите нужди.
 • Можете да произведете звук и вибрации, само чрез удар по купата.

Как работи пеещата купа:

Ако  има някакво напрежение в тялото, звукът, произведен чрез купата, и слушането му може да се отпусне човека. Пеещите купи произвеждат звуци, които предизвикват дълбоко състояние на релаксация, което естествено помага на мозъка и тялото ни да влязат в медитативно състояние. Вибрацията е същата като мозъчната вълна и помага да се влезе в дълбоката концентрация. Купите са основно средство за медитация.

Особености на пееща купа:

 • Пеещата купа създава пулсация на звука, която влияе на мозъка ни.
 • Пеещата купа по естествен начин кара чакрите да се саморегулират. Звукът и вибрациите изпълняват коригиращи честоти към небалансираните чакри, връщайки ги към нормалното им функциониране.
 • Тя намалява стреса, безпокойството, гнева, кръвното налягане, подобрява циркулацията и увеличава притока на кръв.
 • Отвежда ни до дълбока релаксация, увеличаване на умствената и емоционалната яснота, насърчава спокойствието, щастието и благополучието.
 • Стимулира имунната система при лица, които медитират.

Почистване и грижа за пееща купа

За да поддържате звуковия блясък в купата, трябва периодично да я почиствате. Използвайте бял оцет и мека кърпа, за да премахнете слепен прах и следи. Не търкайте и не дерете твърда повърхност, това уврежда купата. Също така, бъдете внимателни да не изпускате купата върху твърда повърхност.

magnifier