0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924
SALE 13%

Антична тибетска пееща купа Серия М

от: 120.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест

Антична тибетска пееща купа серия м

 • Пръстеновидна тибетска възглавничка от плат
 • Ръчно изработено чукче от палисандрово дърво с кожа.
 • Размер на чукчето съобразено с размера на купата
 • Размер на възглавницата: диаметър, съобразен с размера на купата
 • Въглавничка: цвят: произволен
 • Произход: Непал

 

Размер

12 см, 13 см, 15 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Антична тибетска пееща купа Серия М“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Код: 15362 Категория:

Тибетски пеещи купи

Тибетските пеещи купи на infozdrave.com са подбрани внимателно, за да се гарантират лечебните им свойства. Тези изключителни шедьоври са внимателно изработени за дълготрайни и мощни звуци. Традиционно, Тибетските пеещи купи са направени от седем свещени метала, съответстващи на седемте планети. Антична тибетска пееща купа Серия М е украсена с религиозна иконография и духовни мотиви и символи. Преди да бъде изписана и изрисувана тибетската купа е почистена със смес от багрила и пепел от дърва за огрев. След това е поставена в специална среда, за да може гравираната линия или дизайн да остави следи след себе си. Всички надписи и орнаменти са ръчно изработени. Това е много трудоемък процес!

Някои високопоставени лами са използвали Тибетскте пеещи купи за ритуални дарения на своите богове и божества, а някои вярват, че те са използвали тези купи, за да пътуват до друго ниво на съзнание. Но за това е било забранено да се говори, дори в самите манастири.

Пеещите тибетски купи са направени от 7 свещени метала: злато, сребро, живак, мед, желязо, калай и олово, и са представени като 7 различни планетарни влияния.

Свирене на пееща купа

 • Първо поставете купата на дланта на ръката си. Не я докосвайте отстрани и не я дръжте с пръсти.
 • Ударете купата с чукчето, тя започва да издава звук. Сега бавно търкайте чукчето около купата с равномерна скорост. Внимателно увеличете скоростта, когато купата започне да вибрира. Можете да увеличите или намалите тона според вашето желание.
 • Можете да произвеждате звук и вибрации, само чрез удар по купата.

Как работи пеещата купа

Ако  има някакво напрежение в тялото, звукът, произведен чрез купата, както и слушането му, може да го отпусне. Пеещите купи произвеждат звуци, които предизвикват дълбоко състояние на релаксация, което естествено помага на мозъка и тялото да влязат в медитативно състояние. Вибрацията е същата, като мозъчната вълна и помага да се влезе в дълбоката концентрация. Купите са основно средство за медитация.

Особености на тибетската пееща купа Серия М

 • Пеещата купа серия М създава пулсация на звука, която влияе на мозъка ни.
 • Пеещата купа по естествен начин кара чакрите да се саморегулират. Звукът и вибрациите изпълняват коригиращи честоти към небалансираните чакри, връщайки ги към нормалното им функциониране.
 • Тя намалява стреса, безпокойството, гнева, кръвното налягане, подобрява циркулацията и увеличава притока на кръв.
 • Отвежда до дълбока релаксация, увеличаване на умствената и емоционалната яснота, насърчава спокойствието, щастието и благополучието.
 • Стимулира имунната система при лица, които медитират.

Почистване и грижа за пееща купа

За да поддържате звуковия блясък в купата, трябва периодично да я почиствате. Използвайте бял оцет и мека кърпа, за да премахнете слепен прах и следи. Не търкайте и не дерете твърда повърхност, това уврежда купата. Също така, бъдете внимателни да не изпускате купата върху твърда повърхност.

magnifier