0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924
SALE 13%

Антична тибетска пееща купа Ин Ян

от: 120.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест

Антична тибетска пееща купа

 • Пръстеновидна тибетска възглавничка от плат
 • Ръчно изработено чукче от палисандрово дърво с кожа.
 • Произход: Непал
 • Тегло: около 630 гр. за 13 см купа

 

Размер

12 см, 13 см, 15 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Антична тибетска пееща купа Ин Ян“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Код: 15295 Категория:

Тибетски пеещи купи

Тибетските пеещи купи се използвта не само в Тибет, но и в различни части на Хималаите и в будистките общности по света. Ето някои допълнителни информации за този инструмент:

История и символика

Тибетските пеещи купи имат дълга история, свързана с будизма и тибетската култура. Те се използват в религиозни ритуали, медитации и церемонии, като често са свързани със символиката на звука и вибрацията като средство за постигане на духовно просветление.

Изработка

Тибетските пеещи купи се изработват от обучени и дълго практикуващи майстори. Тибетските пеещи купи се създават от метални сплави, които са смес от различни метали, като злато, сребро, мед и други. Комбинацията и процесът на изработка определят звука и качествата на купата.

Медитативни и терапевтични цели

Тибетските пеещи купи се използват в медитацията и терапията със звук. Звуковите вибрации се вярва, че могат да помогнат за постигане на релаксация, концентрация и възстановяване на енергия. Някои хора използват тяхната звукова терапия за облекчаване на стрес и напрежение.

Музикален инструмент

Освен в религиозни контексти, тибетските пеещи купи също се използват като музикален инструмент в експериментална и медитативна музика. Музиканти ги използват, за да създават атмосферни звуци и мелодии.

Разнообразие от размери и форми

Тези купи се предлагат в различни размери, форми и дизайни. При избор на такава купа е важно да се обърне внимание на нейния звук и усещането, което предизвиква при свиране, тъй като всеки инструмент е уникален. Тибетската пееща купа има богата културна и духовна история и се използва в разнообразни области за постигане на духовна хармония и вътрешен мир.

Антична тибетска пееща купа Ин-Ян е украсена с религиозна иконография и духовни мотиви и символи. Преди да бъде изписана и изрисувана тибетската купа Ин Ян е била почистена със смес от багрила и пепел от дърва за огрев. След това е поставена в специална контролирана среда, за да може гравираната линия или дизайн да остави следи след себе си. Всички надписи и орнаменти са ръчно изработени. Това е много трудоемък процес! Тибетските пеещи купи са направени от сплав от седем различни метала, свързани към седем астрологични планети, които създават редица различни звуци и нюанси. Седемте метала са: злато, сребро, живак, мед, желязо, цинк и месинг, и са представени като 7 различни планетарни влияния:

 • Злато = Слънцето
 • Сребро = Луната
 • Живак = Меркурий
 • Мед = Венера
 • Желязо = Марс
 • Цинк = Юпитер
 • Месинг = Сатурн

Антична тибетска пееща купа Ин Ян

 

Ползи от Тибетската пееща купа

 • Пеещата купа създава пулсация на звука, която влияе на мозъка и го отпуска и релаксира.
 • Пеещата купа по естествен начин кара чакрите да се саморегулират. Звукът и вибрациите изпълняват коригиращи честоти към небалансираните чакри, връщайки ги към нормалното им функциониране.
 • Тя намалява стреса, безпокойството, гнева, кръвното налягане, подобрява циркулацията и увеличава притока на кръв.
 • Отвежда до дълбока релаксация, увеличаване на умствената и емоционалната яснота, насърчава спокойствието, щастието и благополучието.
 • Стимулира имунната система при лица, които медитират.

Свирене на пееща купа

 • Първо поставете купата на дланта на ръката си. Не я докосвайте отстрани и не я дръжте с пръсти.
 • Ударете купата с чукчето, тя започва да издава звук. Сега бавно търкайте чукчето около купата с равномерна скорост. Внимателно увеличете скоростта, когато купата започне да вибрира. Можете да увеличите или намалите тона според вашето желание.
 • Може да произведете звук и вибрации, само чрез удар по купата.

Пеещата купа Ин Ян е изработена в специализирана фабрика в Непал.

Пеещите тибетски купи се използват по целия свят за медитация, музика, релакс и лично благополучие. В някои будистки практики, пеещата купа се използва, като сигнал за започване и тиха медитация. Тибетските пеещи купи се произвеждат и днес с традиционни способи, в комбинация със съвременни техники. Могат да бъдат обикновени или украсени. Понякога се отличават с религиозна иконография и духовни мотиви и символи, като тибетската мантра Om mani padme hum, изображения на Буда или други божества.

magnifier