0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

pH ленти за измерване на киселинност

8.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест
  • Скала за определяне на pH
  • Много чувствителна и точна индикация за алкално-киселинните стойности
  • Широк спектър рН 1 – рН 14
  • Резултат след 15 секунди
  • Размер на 1 лентичка: 6 сm / 1 сm
  • Произход Китай

Широкият диапазон на скалата (4 -10,5) прави лакмусовата лентичка много чувствителна и много точна при измерване на pH на урината и на слюнката. 80 бр. ленти.

Тегло 0.10 кг
oldid

oldurlbg

oldurlen

oldurlel

oldurlro

Код: 267 Категория:

pH ленти за измерване на киселинност

pH лентите са инструмент, използван за бързо и лесно измерване на киселинността на урина и слюнка. Те са дискретни и удобни за употреба, и позволяват на потребителя да получи бърз отговор по отношение на pH стойността на своя уринен или слюнен образец. Измерването на киселинността на урина и слюнка е от голямо значение за здравето и доброто състояние на организма. Висока или ниска pH стойност може да бъде индикатор за различни медицински състояния и проблеми. Важно е да се има предвид, че pH лентите са предназначени за употреба в домашни условия и предоставят само ориентировъчно измерване, а не точна стойност. За диагностициране на специфични медицински състояния и за повече точност, е препоръчително да се консултирате с квалифициран лекар или здравен специалист.

Инструкция за ползване

Потопете тест лентата в субстанцията, която ще тествате. След половин секунда извадете хартията. С помощта на цветната скала, сравнете промяната на цвета на лакмусовата хартията, за да разберете нивото на киселинност.

1-6 Киселинно

7 Неутрално

8-14 Алкално

Забележка:

При плътност на течността по-ниска от 0,01% лентите не отчитат алкалност или киселинност.

Дръжте хартията на сухо място и проветриво място (от + 2 до + 30°С).

Защо е толкова важно измерването на pH?

Съществува силна връзка между киселинно-алкалния баланс на тялото и здравето на човека. рН хартиените лентички ще ви помогнат да контролирате вътрешната среда на организма си и да поддържате добро здраве.Повече за това колко е важно поддържането на алкално-киселинен баланс на тялото, както и за възздействието на различните храни, които приемаме върху баланса, може да прочетете ТУК:

Изследване на урината

Нормалната pH стойност на урина се смята, че е между 4.5 и 8.0. Ако стойностите са извън тези граници, това може да бъде индикация за наличие на инфекция в уринарната система, проблеми с бъбреците или дехидратация. В случай че урината е твърде кисела или алкална, се препоръчва да се потърси медицинска помощ, за да се определи причината и да се предприемат съответните мерки.

Изследвайте първата и втората урина за деня и запишете средната стойност. Поставете рН лентата докато уринирате, изтръскайте остатъчната урина и изчакайте 15 секунди. При pH 5 урината е силно кисела, при pH 7 е неутрална (нито кисела нито алкална), а при pH 9 е силно алкална.

Изследване на слюнката 

Нормалната pH стойност на слюнката се смята, че е между 6.5 и 7.4. Високата или ниска pH стойност може да бъде свързана със състояния като киселинно възстановяване, стомашно-езофагеален рефлюкс, проблеми с храносмилателната система и други.

Направете тест два часа след ядене. В пластмасова лъжица изплюйте слюнка, потопете рН лентата и изчакайте 15 секунди. Не поставяйте рН лентите директно в устата!

РН на слюнката ни дава информация за цялостния баланс рН в тялото ни.

В слюнката има повече киселина отколкото в кръвта, но тя е огледало на кръвта, като изключим моментите около храненето, и е доста добър показател за състоянието на организма.

След хранене рН на слюнката обикновенно се покачв на 7., т.е или повече, става по-алкална. Ако това не стане, значи тялото ви страда от липса на алкални минерали, главно калций и магнезий и няма да усвои храната както трябва. Продължителното отклонение от нормалното рН предизвиква заболяване.

Ако през целия ден рН на слюнката ви е между 6.5 и 7.4, значи тялото ви работи в рамките на нормалното за здравето.

Колкото стойността на Вашето рН е по-ниска от 7.0, толкова по-висока е степента на киселинното претоварване. Проверявайте и записвайте своето рН в продължение на няколко седмици – сутрин, веднага щом станете, след обяд и вечер, преди лягане. Така ще видите, как се променя кривата на вашата рН.

При повечето деца лакмуса се оцветява в светло зелено, рН 7,5. При повече от половината от възрастните - в зелено-жълто, рН 6,5 или по-ниско, което се дължи на калциевия дефицит и начин на живот.

Болести при кисела рН

При онкологично болни пациенти обикновено хартията се оцветява в жълто, рН 5. Раковите клетки не могат да съществуват в алкална среда. Всички форми на артрит също са свързани с излишък от киселинност.

На практика всички дегенеративни заболявания, включително рак, остеопороза, артрит, сърдечни заболявания, бъбречни и жлъчни камъни, кариес са свързани с излишък от киселинност в организма.

magnifier