0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

Тибетска пееща купа червена Безплатна доставка

от: 80.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест

Тибетска пееща купа, червено

Отговаря на първа чакра - центърът за връзка със земята

 • Кръгла тибетска възглавничка
 • Ръчно изработено чукче от палисандрово дърво с кожа.
 • Размер на възглавницата: 12 см (диаметър)
 • Цвят: червен
 • Произход: Непал

Този продукт е с безплатна доставка. Начисленият в количката транспорт се поема от сайта.

Размер

11 см, 12 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тибетска пееща купа червена Безплатна доставка“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Код: 15501 Категория:

Тибетски пеещи купи

 

Тибетските пеещи купи се произвеждат и днес с традиционни способи, в комбинация със съвременни техники. Тибетската пееща купа може да бъде обикновена или украсена. Понякога се отличава с религиозна иконография и духовни мотиви и символи, като тибетската мантра Om mani padme hum, изображения на Буда или други божества. В случая на дъното е изобразено третото око, което е окото на интуицията. Отвореното трето око е символ на духовна мъдрост и сила, връзка с невидимия духовен свят.

Преди да бъде изписана и изрисувана тибетската купа се почиства със смес от багрила. След това се поставя в специална контролирана среда, за да може гравираната линия или дизайн да остави следи след себе си. Всички надписи и орнаменти са ръчно изработени. Това е много трудоемък процес!

Пеещите купи издават уникален и успокояващ звук при удар или триене. Те също са известни с други имена, като хималайски купи, тибетски пеещи купи, купи за почивка, стоящи камбани, купи за молитва, йога купи, тибетски купи и др. Пеещите купи имат многобройни ползи за здравето и се използват за различни цели като медитация, въдействие върху чакри, рейки и т.н.

Според тибетската традиция, съществуването на пеещите купи датира от 4-ти век. Тогава тази конкретна традиция излиза наяве с проповядването и ученията на Буда. Когато се удари или разтрие външната повърхност на пеещата купа, тя започва да вибрира и създава уникална, специфична звукова честота. Пулсацията на звука естествено освобождава коригиращи честоти, за да регулира небалансираните чакри. Тези честоти също инициират поток от енергия, който причинява мистична промяна в нашето тяло, мисли и емоции. В миналото те са били използвани заради своите холистични и лечебни сили. В днешно време, те все още се използват за медитация, релаксация, духовно изцеление, религиозни служби, йога сесии и др.

Тибетските пеещи купи се наричат също лечебни купи. Те са направени от сплав от седем различни метала, свързани към седем астрологични планети, които създават редица различни звуци и нюанси. Седемте метала са: злато, сребро, живак, мед, желязо, цинк и месинг, и съответстват на 7 различни планетарни влияния:

 • Злато = Слънце
 • Сребро = Луна
 • Живак = Меркурий
 • Мед = Венера
 • Желязо = Марс
 • Цинк = Юпитер
 • Месинг = Сатурн
magnifier