• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0899973924, 0877444873
    • Тибетска пееща купа Jambati 11 см

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад

     Пееща купа Джамбати с диаметър 11 см.

     • Възглавничка в различни цветове.
     • Изпращат се на случаен принцип.
     • Чукче.
     • Състав: 7 елемента, всеки от които отговаря на седемте Планети : Слънце – Злато, Луна – Сребро, Венера – Мед, Меркурий - Живак, Сатурн - Олово, Марс - Желязо, Юпитер – Калай.
     • Произход: Непал
     • Тегло: около 455 гр.

     Джамбати са едни от най-красивите и най-тежки пеещи купи на пазара. Произведени в Непал, те отразяват креативността, трудолюбието, борбата и страстта на всеотдайни майстори. Те са ръчно изработени, като в изработването на една пееща купа участва 4 или 5 квалифицирани майстори, с голяма точност и внимание. Когато осъзнаеш, че са направени от ръце, а не от машини, осъзнаваш, че всяка пееща купа е шедьовър. Смята се, че този вид антични пеещи купи са започнали да се правят през 17 или 18 век и са се използвали за церемониални и ритуални цели, и съхранение на зърно. Купите имат извити стени с малко плоско дъно за поставяне върху гладката повърхност, а ръбът им може да варира. Някои купи имат обикновен или набразден ръб, обърнат навътре. Купите са без или с минимални декорации. Възглавничката на чукчето е в различни цветове.

     Ако в една купа се постави вода и се завърти тя "завира", преструктурира се, но не като температура, а като вибрация. По същия начин въздейства на човешкия организъм. Той е изграден от 80 % течности и звукът се свързва с тях и ги преструктурира. Тоест звукът работи с водата в тялото ни. Прониква навсякъде в организма ни и енергията започва да протича равномерно в него.

     Антистрес терапия - Счита се, че това е вид енергийно лекарство, което помага в моменти на стрес, напрежение, болка или депресия. Звуковите честоти възстановяват и оптимизират потока на енергия в частите на тялото, където това е необходимо.

     Тялото ни се чувства отпочинало и придава сигнал на мозъкът ни, че всичко е наред като по този начин по-лесно предизвиква състояния на медитация.

     Освен като средство за по-лесна медитация те могат да се използват и за пречистване на вода, хармонизиране на пространства и дори и в неопитни ръце няма да навредят на никого, просто няма да са полезни.

     Още някои ползи от слушането и използването на звуците на купите:

     - Успокояват ума

     - Премахват главоболие

     - Хармонизират вътрешния ни свят

     - Помагат ни да се справяме с ежедневния стрес, намаляват тревожността и с това повишават и имунитета ни

     - Премахват негативността и напрежението

     - Подобряват качеството на съня ни

     - Помагат ни да се фокусираме  в настоящия момент и така увеличават концентрацията, което е полезно и за ученици и работещи

     - Чрез звуците им постигаме по-лесна релаксация и медитация

     - Събуждат творческото мислене, интуиция и потенциал

     - Помагат за възстановяване и нормализиране на вибрационните честоти на тялото, за хармонизиране и баланс на ума

     - Балансират двете мозъчни полукълба, стимулирайки активността на алфа вълните

     - Пречистват чакрите и аурата ни

   • Newsletter