• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0899973924, 0877444873
    • pH ленти за измерване на киселинност

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад

     Скала за определяне на pH

     Много чувствителна и точна индикация за алкално-киселинните стойности

     Широк спектър рН 4 – рН 10.5

     Резултат след 15 секунди

     Размер на 1 лентичка: 6 сm / 1 сm

     Произхой Китай

     Широкият диапазон на скалата (4 -10,5) прави лакмусовата лентичка много чувствителна и много точна при измерване на pH на урината и на слюнката.

     Нов

     Инструкция за ползване

      

     Потопете тест лентата в субстанцията, която ще тествате. След половин секунда извадете хартията. С помощта на цветната скала, сравнете промяната на цвета на лакмусовата хартията, за да разберете нивото на киселинност.

     1-6 Киселинно

     7 Неутрално

     8-14 Алкално

      

     Забележка:

     При плътност на течността по-ниска от 0,01% лентите не отчитат алкалност или киселинност.

     Дръжте хартията на сухо място и проветриво място (от + 2 до + 30°С).

     Защо е толкова важно измерването на pH?

     Съществува силна връзка между киселинно-алкалния баланс на тялото и здравето на човека. рН хартиените лентички ще ви помогнат да контролирате вътрешната среда на организма си и да поддържате добро здраве.Повече за това колко е важно поддържането на алкално-киселинен баланс на тялото, както и за възздействието на различните храни, които приемаме върху баланса, може да прочетете ТУК:

      

     Изследване на урината

      Изследвайте първата и втората урина за деня и запишете средната стойност. Поставете рН лентата докато уринирате, изтръскайте остатъчната урина и изчакайте 15 секунди. При pH 5 урината е силно кисела, при pH 7 е неутрална (нито кисела нито алкална), а при pH 9 е силно алкална.

      

     Изследване на слюнката 

     Направете тест два часа след ядене. В пластмасова лъжица изплюйте слюнка, потопете рН лентата и изчакайте 15 секунди. Не поставяйте рН лентите директно в устата!

     РН на слюнката ни дава информация за цялостния баланс рН в тялото ни.

     В слюнката има повече киселина отколкото в кръвта, но тя е огледало на кръвта, като изключим моментите около храненето, и е доста добър показател за състоянието на организма.

     След хранене рН на слюнката обикновенно се покачв на 7., т.е или повече, става по-алкална. Ако това не стане, значи тялото ви страда от липса на алкални минерали, главно калций и магнезий и няма да усвои храната както трябва. Продължителното отклонение от нормалното рН предизвиква заболяване.

     Ако през целия ден рН на слюнката ви е между 6.8 и 7.2+, значи тялото ви работи в рамките на нормалното за здравето.

     Колкото стойността на Вашето рН е по-ниска от 7.0, толкова по-висока е степента на киселинното претоварване. Проверявайте и записвайте своето рН в продължение на няколко седмици – сутрин, веднага щом станете, след обяд и вечер, преди лягане. Така ще видите, как се променя кривата на вашата рН.

     При повечето деца лакмуса се оцветява в светло зелено, рН 7,5. При повече от половината от възрастните - в зелено-жълто, рН 6,5 или по-ниско, което се дължи на калциевия дефицит и начин на живот.

      

     Болести при кисела рН

     При онкологично болни пациенти обикновено хартията се оцветява в жълто, рН 5. Раковите клетки не могат да съществуват в алкална среда. Всички форми на артрит също са свързани с излишък от киселинност.

     На практика всички дегенеративни заболявания, включително рак, остеопороза, артрит, сърдечни заболявания, бъбречни и жлъчни камъни, кариес са свързани с излишък от киселинност в организма.

   • Newsletter