0
Вход и Регистрация
БЪРЗА ПОРЪЧКА 0899 973 924

Тибетска пееща купа в жълто

от: 80.00 лв.

Бърза поръчка на 0899 973 924
Безплатна доставка над 160 лв.
Разрешен преглед и тест

Тибетска пееща купа в жълто

Отговаря на трета чакра - центърът на действието

Разположен е около слънчевия сплит

 • Кръгла тибетска възглавничка
 • Ръчно изработено чукче от палисандрово дърво с кожа
 • Въглавничка:жълто
 • Произход: Непал

 

Размер

11 см, 12 см

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Тибетска пееща купа в жълто“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Код: 15424 Категория:

Тибетски пеещи купи

Тибетските пеещи купи се произвеждат и днес с традиционни способи, в комбинация със съвременни техники. Тибетската пееща купа може да бъде обикновена или украсена. Понякога се отличава с религиозна иконография и духовни мотиви и символи, като тибетската мантра Om mani padme hum, изображения на Буда или други божества. В случая на дъното е изобразено третото око, което е окото на интуицията. Отвореното трето око е символ на духовна мъдрост и сила, връзка с невидимия духовен свят.

Преди да бъде изписана и изрисувана тибетската купа се почиства със смес от багрила. След това се поставя в специална контролирана среда, за да може гравираната линия или дизайн да остави следи след себе си. Всички надписи и орнаменти са ръчно изработени. Това е много трудоемък процес!

Тибетските пеещи купи издават уникален и успокояващ звук при удар или триене. Те също са известни с други имена, като хималайски купи, тибетски пеещи купи, купи за почивка, стоящи камбани, купи за молитва, йога купи, тибетски купи и др. Пеещите купи имат многобройни ползи за здравето и се използват за различни цели като медитация, въдействие върху чакри, рейки и т.н. Тези видове специфични купи са известни като купи за медитация, купи за чакра пеене, купи за терапевтично пеене и др.

Според тибетската традиция, съществуването на пеещите купи датира от 4-ти век. Тогава тази конкретна традиция излиза наяве с проповядването и ученията на Буда. Когато се удари или разтрие външната повърхност на пеещата купа, тя започва да вибрира и създава уникална, специфична звукова честота. Пулсацията на звука естествено освобождава коригиращи честоти, за да регулира небалансираните чакри. Тези честоти също създава поток от енергия, който причинява мистична промяна в нашето тяло, мисли и емоции. В миналото те са били използвани заради своите холистични и лечебни сили. В днешно време, те все още се използват за медитация, релаксация, духовно изцеление, религиозни служби, йога сесии и др.

Тибетските пеещи купи също се наричат лечебни купи. Те са направени от сплав от седем различни метала, свързани към седем астрологични планети, които създават редица различни звуци и нюанси. Седемте метала са: злато, сребро, живак, мед, желязо, цинк и месинг, и съответстват на 7 различни планетарни влияния:

 • Злато = Слънце
 • Сребро = Луна
 • Живак = Меркурий
 • Мед = Венера
 • Желязо = Марс
 • Цинк = Юпитер
 • Месинг = Сатурн
magnifier