• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0899 973 924 Бърза поръчка.
    • Колие Мюзикъл

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад

     Характеристики:

     • Размер на колието: 25 х 30 мм
     • Регулируема верижка: 42 мм /  47 мм
     • Покритие: паладий 0.05 микрона
     • Без никел: не алергизират
     • С камък Сваровски
     • Опаковка: кутийка
     • Сертификат: ISO9001
     • Произход: Хонг Конг
     Нов

     Дамско колие с покритие от паладий с дебелина 0.05 микрона. Паладият е високо ценен и много търсен благороден метал от групата на платината и има сходни качества с нея.  Дължината на верижката на колието може да се регулира от 42 мм до 47 см. Опаковано е в кутийка и притежава сертификат за качество.

     Паладият е сребърно-бял скъпоценен метал, принадлежащ към групата на платината. Той е открит през 1803 г. от британския химик Уилям Уолъстън и е кръстен на втория по големина астероид в Слънчевата система, наречен Pallas, който е открит предишната година. Думата „паладий“ идва от гръцката и римската митология, кръстена на статуята на Атина Палада, от която се е смятало, че зависи безопасността на Рим. Към този момент терминът паладий се използва за обозначаване на всичко, което осигурява безопасност и сигурност. В резултат на това, мнозина смятат, че паладият е метал на късмета и осигурява безопасност за този, който го носи. Паладият е много подобен на платината, много по-лек e и изключително рядък. Около 15 пъти по-рядък от платината. В миналото паладият е бил разглеждан като вторичен продукт от добива на платина, но днес е един от най-ценните благородни метали на пазара. Дизайнерите използват паладий за направата на бижута от 1939 г., но той става все по-популярен през последните няколко години.

     Паладият е устойчив на износване, устойчив на драскотини и деформации. Той е хипоалергичен и не причинява алергии, за разлика от никела, присъстващ в много скъпоценни сплави, затова е подходящ за дълготрайно носене. Много бижутери оценяват предимствата на този метал. Той има добра ковкост, лесно се полира и поддържа чист сребърен цвят и блясък през целия жизнен цикъл на продукта. Паладият, който е по-чист от платина, е по-сияен и блестящ от бялото злато, без необходимата за другите бели метали поддръжка. Има антикорозионни и антиоксидиращи свойства, които го правят изключително устойчив благороден метал. Той е с 40% по-лек от платината, така че дори големите бижута не причиняват дискомфорт при носене. Той е по-здрав от златото и по-твърд от платината, което е важно при направата на рамки за големи камъни. Бижутата от паладий не избледняват и не потъмняват под въздействието на външната среда и времето, не изискват нанасяне на защитни покрития, като сребърните. На външен вид той практически не се различава от платината или бялото злато, но цената му е 2-3 пъти по-ниска от тяхната.

     Поради уникалните си свойства, до средата на 20-ти век паладият става много популярен в различни индустрии. В електрониката - за защитни покрития на елементи, в химическата промишленост, в медицината - добавя се към лекарства, предназначени за борба с тумори и рак, за създаване на отделни части за пейсмейкъри и медицински инструменти, както и за зъбни протези. При изработката на бижута паладият се използва за създаване на бяло злато или защитни покрития. 

   • Newsletter